Diensten
Houtchips
Van restmateriaal naar grondstof

Van den Broek produceert en levert topkwaliteit houtchips, die geschikt is voor gebruik voor verschillende doeleinden. Vanwege het fraaie uiterlijk en het valbrekende karakter is het product bijzonder geschikt voor het aanleggen van wandelpaden en het afdekken van borders. Daarnaast kan het gebruikt worden als grondstof voor de papierindustrie, spaanplaatindustrie of voor energieopwekking.

Om houtchips te kunnen gebruiken als brandstof moet het voldoen aan specifieke kwalificaties. Van den Broek levert houtchips die voldoen aan elke gewenste specificatie. Een te hoge vochtigheid van de houtchips leidt tot een lager rendement in de biomassa-ketels. Een te droge snipper kan als gevolg van te hoog oplopende temperaturen bij de verbranding resulteren in een ontregelde verbrandingsketel. De afmeting is belangrijk, omdat niet ieder invoersysteem te grote of te kleine houtsnippers kan verwerken. In overleg kunnen maatvoering en vochtigheidspercentage worden afgestemd op uw wensen.

Met onze nieuwe productielijn kunnen de stammen worden ontschorst, gechipt en gezeefd en zijn wij in staat om kwalitatief hoogwaardige houtchips te produceren. Dankzij de grote voorraden en eigen transportmogelijkheden zijn wij in staat om bijzonder snel te leveren. Vraag naar de mogelijkheden!